UDLUFTNING AF RADIATOR

UDLUFTNING AF RADIATOR, LUFT I RØR ELLER EN VENTIL DER SIDDER FAST?
UDLUFTNING AF RADIATOR

UDLUFTNING AF RADIATOR

UDLUFTNING AF RADIATOR, LUFT I RØR ELLER EN VENTIL DER SIDDER FAST?

UDLUFTNING AF RADIATOR, LUFT I RØR ELLER EN VENTIL DER SIDDER FAST?

En radiator er en fremragende opfindelse. Du skruer op, og snart kan du høre den lette susen i rørene, som indikerer, at der er varme på vej til dig. Men hvad hvis varmen udebliver, når temperaturen falder udenfor? Læs med her under, hvor du vil blive klogere på, hvorfor det er vigtigt med udluftning af din radiator.
 

Ønsker du at booke en af vores dygtige VVS'er, som kan stå for udluftningen og få gang i din radiator igen, så klik nedenfor:

Hvis varmen udebliver i din radiator

Når temperaturen falder udenfor, finder vi hurtigt vej til vores radiator, termostaten drejes yderligere, og det varme vand begynder at løbe i rørene. Hvis varmen udebliver i en radiator, kan det skyldes fire ting. Det meste er heldigvis noget, som du selv nemt kan fikse, så du hurtigt kan få varmen tilbage i din radiator. Der findes andre løsninger end udluftning af din radiator. Har du mod på sel at kaste dig ud i det, så følg nedenstående guide:
 

1. Radiatorventilen sidder fast

Når din radiator står slukket hele sommeren, kan ventilen sætte sig fast, og så varmer din radiator ikke. Løsningen på problemet er enkel, og du kan selv fikse det på et øjeblik. For at komme ind til ventilen, skal du afmontere termostaten. På gamle termostater skal du typisk bruge en umbrakonøgle for at løsne den. På nyere modeller kan du blot trykke den sorte krave ind og dreje til venstre, så løsnes termostaten. Under termostaten sidder ventilnålen, som har sat sig fast. Tryk den helt ind 5-10 gange. Hvis den sidder godt fast, kan du bruge en hård genstand, som f.eks. et stykke værktøj, til at trykke den ind med. Men vær forsigtig, for ventilen kan godt gå i stykker.
 

2. En gammel radiatorpakdåse skal skiftes

Hvis radiatorpakdåsen er blevet for gammel og skal skiftes, vrides pakningen mod uret med enten en svensknøgle eller en papegøjetang. En ny pakning kan købes i dit lokale byggemarked for omkring 100 kr. Skru den nye pakning på plads og sæt termostaten på igen. Vi advarer dog om, at vandet kan blive meget meget varmt, så dette bør du kun gøre, hvis du er semi-pro gør-det-selv mand/kvinde.
 

3. Radiator med luft i rørene

Hvis du har fikset din ventil, og du stadig ikke har varme i radiatoren, kan det skyldes luft i rørene, som konstateres ved, at du kan høre en rislende lyd i rørene. Du er nødt til at lukke luften ud af rørene. Til det skal du bruge 1 stk. luftskruenøgle til at løsne luftskruen. Hav et viskestykke klar, da der godt kan løbe lidt vand ud, når du løsner luftskruen. OBS! Den skal kun lige løsnes, den må endelig ikke skrues ud. Åbn luftskruen og lad den stå åben, til der kommer vand ud af radiatoren. Vandet kan være sort, det er helt normalt. Hvis der ikke kommer vand ud, er det fordi, fyret trænger til at få hældt vand på. Hæld vand på fyret og gentag herefter udluftning af rørene på ny.


Se vores video her om, hvordan du selv kan stå for udluftning af rørene i din radiator:

Hvis du stadig ikke har varme i din radiator, kan det skyldes alt fra problemer med dit fyr til lækager på rørnettet, og så har du brug for en fagmand til at kigge på dit varmeanlæg.
 
Vil du booke en VVS montør, som kan fixe dine radiator problemer, hvad end det er udluftning af dine rør, en RADIATOR DER LARMER eller noget helt tredje, så BOOK EN AF VORES HÅNDVÆRKERE eller ring til os på tlf. 70 12 20 21.

Relaterede artikler