Vandhane drypper - Få gode råd til hvordan du selv løser problemet - VVSPlus

VANDHANE DRYPPER

EN VANDHANE DER DRYPPER ER PENGE LIGE UD I VASKEN

EN VANDHANE DER DRYPPER ER PENGE LIGE UD I VASKEN

Lyden af en vandhane der drypper kan være ret irriterende. Hvad man måske ikke tænker over er, at det faktisk kan være en dyr fornøjelse med en dryppende vandhane. Faktisk kan det koste op mod 5000 kr. om året, når en vandhane drypper, selvom det umiddelbart virker, som små mængder vand, der drypper.
 
Så hvis du også tænker, at det er penge, man smider lige ud i håndvasken, så læs med her. Du kan nemlig i mange tilfælde løse problemet selv, og derved sætte en stopper for din vandhane, der drypper. Vil du gerne i stedet gerne have vores hjælp til at løse problemet, kan du booke en håndværker lige her:
 

Hvorfor drypper vandhane

Hvis din vandhane løber efter lukning, og har gjort det i en længere periode, så er det altså med at få det fixet, så du ikke betaler unødvendige penge på din vandregning. I nogle filfælde kan det være nødvendigt at udskifte hele vandhanen. Men tit kan det faktisk klares med få midler. En dryppende vandhane skyldes som oftest:
  • Slidtage
  • Kalk
  • Rust på pakninger i topstykket (hvis det er et to-grebs batteri)
Så inden du kaster penge efter en ny vandhane, kan du forsøge dig med nedenstående metoder, som koster langt fra, hvad du skal ofre på helt ny vandhane.


Sådan løser du problemet med en dryppende vandhane

Hvis du er klar på at løse din vandhane, der drypper så tag arbejdshandskerne på og sæt i gang. Mange gange kan en dryppende vandhane løses ved følgende tiltag:
  • Afkalkning af vandhanen
  • Udskiftning af pakningen på vandhanen (der kan være to topstykker i to-grebs batterier, som er med keramiske pakninger. På nogle batterier er der både et højre og et venstre topstykke, hvis du åbner på håndtaget samme vej )
  • Udskiftning af kartouche (det kan være en lidt mere omstændig proces, da det kræver, at man har den helt rette reservedel)
HUSK: At lukke for vandet inden du går i gang - det gøres på kuglehanerne på både koldt og varmt vand.
 
Ovenstående er alt sammen noget, som du kan klare på egen hånd, så giv det et forsøg. Det er langt billigere end at skulle skifte til en helt ny vandhane.


Drypper din vandhane stadig?

Har du efter ovenstående forsøg måttet konstatere, at den dryppende vandhane ikke kan fixes? Så kan det være nødvendigt at kontakte en VVS installatør, som kan få monteret en NY VANDHANE. Har du problemer med en udendørs vandhaner der drypper, kan vi selvfølgelig også være behjælpelige med at løse dette problem.
 
 
Hos VVSPlus har vi et stort udvalg af både køkken- og håndvaskearmaturer. Her kan du vælge mellem mærker som GROHE, DURAVIT, ORAS og mange flere. Her kan du se vores store udvalg af køkkenarmaturer og håndvaskarmaturer.
 
Når du køber dit KØKKEN- eller HÅNDVASKARMATUR hos VVSPlus, er prisen altid inkl. montering. Du kan nemt booke en af vores dygtige montører direkte i hans online kalender, hvor du selv vælger tiden for montering. Så hvis din vandhane drypper, kan du nemt og hurtigt købe et nyt armatur og booke en håndværker samtidig.
 
Har du spørgsmål til ovenstående, kan du altid ringe på 70 12 20 21. Her sidder vores kundeservice klar til at hjælpe dig. Du kan også skrive til os på chatten.


Gør-det-selv med VVSPlus

Har du en lille håndværker gemt i dig, og er du glad for små gør-det-selv projekter, kan du finde en masse inspiration blandt vores mange ARTIKLER. Her kan du bl.a finde svar på, fx hvorfor dit AFLØB LUGTER, hvad årsagen er til et TOILET, DER LØBER og hvordan du TILSLUTTER EN OPVASKEMASKINE på egen hånd. Dette er bare et lille udkast af, hvad du kan finde svar på blandt alle vores mange indlæg. Vi håber, du kan bruge det til inspiration.

Relaterede artikler