INSTALLATION AF LADESTANDER

HAR DU BRUG FOR EN LADESTANDER TIL DIN EL BIL?
Installation af ladestander til el bil - Bestil elektriker hos VVSPlus

INSTALLATION AF LADESTANDER

HAR DU BRUG FOR EN LADESTANDER TIL DIN EL BIL?

HAR DU BRUG FOR EN LADESTANDER TIL DIN EL BIL?

Har du købt en elbil, men mangler hjælp til installation af ladestander? Så er du kommet det helt rigtige sted hen. Vi giver dig gode tips og tricks og sikrer, at din installation af ladestander til elbil hjemme bliver gjort ordentligt og sikkert.

El bil eller hybrid bil - hvad er forskellen?

Måske ved du ikke, hvad forskellen på en el bil og hybrid bil er. Eller lyder ordet “hybrid bil” måske mere som noget fra en robotfilm. Men hvad er forskellen egentlig på en elbil og hybridbil?
 
En elbil kører kun på el og skal derfor lades op, før den kan køre. En hybridbil har både en elmotor og en benzinmotor. Med en hybridbil kan du køre helt op til 50 % på el, uden at skulle tænke på at lade den op. Hvis du skal køre langt, eller ikke har strøm nok, slår bilen selv over på benzin. Med en hybridbil skal du derfor stadig tanke benzin, dog ikke lige så ofte, som hvis du kørte i en almindelig benzinbil.
 
En hybridbil har derfor ikke behov for en ladestander. Vores dygtige elektrikere hos VVSPlus kan installere et CEE-stik på 230V, som kan klare belastningen til tilkobling af opladning af din hybridbil. Det eneste du skal sørge for er, at du har laderen klar, som du får med, når du køber din hybridbil.
 
Skal VVSPlus hjælpe dig, eller har du nogle spørgsmål, så kontakt os eller FÅ ET GRATIS TILBUD PÅ DIN OPGAVE.


Installation af ladestander hjemme - så du ikke løber tør for strøm

Det er vigtigt, at du får installeret en ladestander til din bil hjemme, så den er klar til brug dagen efter. Flere sætter deres elbil til at lade natten over. Så er du helt sikker på, at den er ladet op og klar til en ny dag. En ladestander til elbil hjemme er altså nødvendig, så din bil ikke pludselig løber tør for strøm.
 
En elbil bruger vekselstrøm, som altså er den samme strøm, der er i vores almindelige stikkontakter. Der findes forskellige lademetoder: En ladeboks med enten 230V eller 400V, eller med den almindelige stikkontakt med 230V. Men kan man så ikke bare bruge en almindelig stikkontakt til sin ladestander, tænker du måske? Læs med her under hvorfor det ikke er en god idé.


Ladestander til elbil - må jeg sætte den i en almindelig stikkontakt?

Flere og flere vælger en elbil og har derfor behov for at få opladt deres elbil hjemme. Det er derfor nødvendigt, at der bliver installeret en ladestander. Din ladestander hjemme må ikke sættes i en almindelig stikkontakt til trods for, at din lader er lige til at sætte i den. En elbil har oftest et stort batteri og kan derfor bruge 7-8 timer på at lade op. Forestil dig, hvordan dine stikkontakter ville have det, hvis de var i brug så længe - ikke særlig godt.
 
Dine almindelige stikkontakter er nemlig kun beregnet til at blive brugt sammen med kaffemaskinen eller en støvsuger, etc. Du kan i værste fald risikere, at dine stikkontakter bryder i brand, fordi de forhøjede temperaturer kan påvirke installationen. Vi kan ikke slukke ildebrænde, men vi kan være med til at forhindre brand med den rette installation til dig.
 
BOOK EN AF VORES DYGTIGE ELEKTRIKERE, som sørger for, at installationen af ladestander bliver udført ordentligt og sikkerhedsmæssigt korrekt.


Pssst: Hvis du bor i lejlighed

Det kan godt være lidt mere omstændigt at få installeret en ladestander til elbil hjemme, hvis du bor i lejlighed. For det første er det altafgørende, at du har din egen parkeringsplads, hvor din elbil kan holde fast. Har du ikke det, er den bedste løsning formentlig at benytte de offentlige tilgængelige ladestandere. Disse finder du rundt omkring i byerne.
 
Har du derimod en fast parkeringsplads i en garage, op ad husmuren etc., er det oplagt at installere en lader. Der er dog nogle ting, der skal tages hensyn til. Vi anbefaler derfor, at du først taler med din andelsboligforening, ejerforening eller udlejer, og allierer dig med en rådgiver. Her vil I kunne få den bedste vejledning samt en løsning, som passer til lige netop jeres forening.
 

Vi installerer din nye ladestander

En sikker opladning af din elbil kræver, at du får en elektriker til at lave en speciel installation, så du kan lade din elbil op. Vi laver altid et separat system, der kun håndterer strømmen til din elbil, og du beholder derfor dit eksisterende elsystem til dine husholdningsapparater. Dette er for at sikre dig den bedste og mest sikre løsning. Du kan derfor trygt smide benene op, mens vi installerer din ladestander for dig.

Relaterede artikler