Hvad er en varmepumpe - VVSPlus

HVAD ER EN VARMEPUMPE

OVERVEJER DU EN VARMEPUMPE - HVAD ER DET RETTE VALG?

OVERVEJER DU EN VARMEPUMPE - HVAD ER DET RETTE VALG?

Går du med tanker om at udskifte varmeanlægget i din bolig? Så kan en varmepumpe måske være den rette løsning for dig. Her vil vi gøre dig lidt klogere på, hvad en varmepumpe er, hvilke fordele og ulemper der er ved denne løsning, montering af varmepumpe og mulighed for sparring hos VVSPlus. Find svar på "hvad er en varmepumpe" herunder.
 
En varmepumper er ikke alene en mere miljøvenlig måde at opvarme på, men er også en måde, hvorpå du som bruger kan spare penge på varmeregningen. Så montering af en varmepumpe hjemme hos dig kan være en ret fordelagtig løsning.
 

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er et varmeanlæg, som er installeret i din bolig. Der findes tre typer varmepumper. Fælles for dem alle er, at de varmer din bolig op ved at udnytte varmen fra jorden eller vinden, hvilket gør denne varmekilde til en grønnere måde at få varme på indendørs. Inden du kaster dig ud i installation af en varmepumpe, kan du læse mere om de tre typer af pumper:


Typer af varmepumper

Luft-til-luft varmepumpe

En luft-til-luft varmepumpe bruger energien fra luften ude fra via en udendørs del, som omdanner luften og leder varmen ind i dit hjem.
 
Fordele:
 
 • Luft-til-luft er en billig og miljøvenlig både at få varme på i dit hjem.
 • Luft til luft er ideel til sommerhuse, som bliver opvarmet med el.
 • Er billigere af installere end jordvarme.
Ulemper:
 
 • Varmepumpe installationen tager plads udendørs.
 • Udendørsdelen kan være støjende, hvilket kan være generende, når man opholder sig ude.


Luft-til-vand varmepumpe

Med en luft-til-vand varmepumpe har du placeret en inde-del og en ude-del. Den udendørsdel placeres i en boks udenfor huset. Her trækker ventilationen varmen ud af luften. Varmen fra luften bliver så brugt til at opvarme din varmtvandsbeholder og varmesystem, så du kan opvarme din bolig og få varmt vand i hanen.
 
Fordele:
 
 • Luft-til-vand er en billig og miljøvenlig varmekilde.
 • Denne løsning er billigere at installere end jordvarme.
Ulemper:
 
 • Varmepumpe installationen tager plads udendørs.
 • Udendørsdelen kan være støjende, hvilket kan være generende, når man opholder sig ude.


Jord-til-vand varmepumpe

En jord til vand varmepumpe kræver, at du får nedgravet slanger i jorden på din grund. Slangerne opfanger varmen fra de øverste lag i jorden, som sendes ind til varmepumpen i huset, hvormed energien omsættes til varme.
 
Fordele:
 
 • Jordvarme er billig i drift og kræver stort set ingen vedligeholdelse.
 • Det er en bæredygtig løsning.
Ulemper:
 
 • Installationen af jordvarme er dyrt.
 • Det kræver en del plads på din grund til de nedgravede slanger.
Efter du har læst ovenstående håber vi, at du er blevet klogere på varmepumpejunglen, og du kan svare på spørgsmålet; "hvad er en varmepumpe". Det kan være svært at finde rundt i, og hvis du ønsker rådgivning, kan du altid ringe på tlf. 70 12 20 21. Så guider vi dig gerne til det rette valg.


Hvad koster en varmepumpe?

Prisen for fx en luft-til-vand varmepumpe inkl. montering kan variere afhængigt af, hvilket mærke og model du ønsker. Hos VVSPlus giver vi dig gerne et uforpligtende tilbud. Ring til os på 70 12 20 21, hvis du ønsker sparring omkring valg af varmepumpe, montering af varmepumpe og de forskellige løsninger, som vi tilbyder.


Montering af varmepumpe

Hos VVSPlus kan du få et skræddersyet tilbud på en varmepumpe, og vi tilbyder dig samtidig en pris inklusiv levering og montering af din nye varmepumpe.
 
Klik HER og få et tilbud indenfor 24 timer på hverdage eller ring på 70 12 20 21, hvis du har spørgsmål. Du booker selv en håndværker i vores online kalender, når tilbudet er udarbejdet og accepteret, og din varmepumpe er klar til montering.
 
"Hvad er en varmepumpe" indlægget er skrevet med inspiration fra Idenyt og Bolius.

Relaterede artikler