STOPPET TOILET

ER DIT TOILET STOPPET?
Stoppet toilet - Book en VVS-montør hos VVSPlus

STOPPET TOILET

ER DIT TOILET STOPPET?

ER DIT TOILET STOPPET?

Stoppet toilet - hvad gør man! Man har typisk en forventning til, at vandet løber i toiletkummen, når skyl-knappen trykkes i bund. Men det er desværre ikke altid, at ens toilet fungerer som ønsket. Der kan være flere grunde til, at toilettet pludselig stopper til, og vigtigst af alt ”hvad gør man ved et stoppet toilet” – find svaret her under.

Tydelige tegn på at dit toilet ikke skyller optimalt ud
 

  • Papir kan ikke skylle ud
  • Vandet står højt i kummen ved skyl
  • Vandet løber langsomt ud af toilettet

Oplever du et af ovenstående problemer, kan det tyde på, at dit toilet er stoppet.


Dette må ikke skyldes ud i toilettet

Som udgangspunkt bør man ikke skylle andet ud i toilettet end papir, som er opløseligt. Det kan være en dårlig vane at smide vatpinde, bind, vådservietter, bleer eller aftørringspapir til hænder, ud i toilettet. Det bør man ikke gøre, da dette nemt kan sætte sig som en prop i kloakrøret eller faldstammen, hvis du bor i etageejendom. En vatpind og en ble her og der kan på sigt give problemer og være starten på, at du ikke kan skylle ordentligt ud i toilettet.


Kan man bruge kogende vand til et stoppet toilet ?

Er uheldet ude, og du oplever et stoppet toilet? Så er der flere metoder, som du kan forsøge dig med, før du kontakter en fagmand.
 
Forsøg dig frem med en eller flere af følgende punkter:
 
  • Fyld en spand med kogende vand og hæld det hurtigt ned i din toiletkumme. Det kan oftes være nødvendigt at gentage processen et par gange i træk. Det kogende vand kan opløse papiret, som evt. har sat sig, og løsner derved op
  • Hæld 1 dl opvaskemiddel i toilettet og hæld kogende vand i toilettet (brug gerne et opvaskemiddel med svanemærke, da denne løsning ellers ikke er så miljøvenlig)
  • Brug en toiletsvupper og masser af armkraft
  • Og vores sidste skud - på med de gule gummihandsker


Kan du ikke løse problemet?

Har du forsøgt dig med ovenstående muligheder, og er der stadig ikke ”hul” igennem. Så er der desværre ingen anden udvej end at tage kontakt til en VVS’er.
 
Hos VVSPlus sidder vi klar ved vores telefoner, og du kan fange os på 70 12 20 21. Vi kan hjælpe dig videre med dine toiletproblemer enten ved at sende en af vores egne VVS'ere ud til dig, eller ved at guide dig videre til den rette fagmand.


Sådan undgår du et stoppet toilet

Hvis du fremadrettet undgår at smide tidligere nævnte elementer i dit toilet, minimerer du risikoen for, at dit toilet bliver stoppet igen. Har man først en gang haft gummihansker på for at få løsnet en prop i kummen, ja så smider man oftest ikke andet end toiletpapir i toilettet fremover. Det er nemlig ikke det sjoveste arbejde.


Har du andre problemer med dit toilet

Et toilet skal bare fungere, og måske har du problemer med, at et TOILET LØBER, eller ønsker du et mere hygiejnisk TOILET UDEN SKYLLEKANT? Så har vi allerede været på forkant og skrevet en masse inspirationsindlæg, som du finder HER.

Relaterede artikler