SPAR PENGE PÅ FJERNVARME

DET KRÆVER GANSKE LIDT AT SPARE PENGE PÅ FJERNVARME
Spar penge på fjernvarmen i din bolig - VVSPlus

SPAR PENGE PÅ FJERNVARME

DET KRÆVER GANSKE LIDT AT SPARE PENGE PÅ FJERNVARME

SPAR PENGE PÅ VARMEREGNINGEN MED FÅ JUSTERINGER

Vidste du, at du med få justeringer kan få en lavere varmeregning fra dit fjernvarmeværk? Det kan nemlig sagtens være, at du bruger unødige penge på dit anlæg. VVSPlus giver dig et par gode sparetips og gør dig klogere på, hvordan du helt gratis kan få en lavere regning fra dit fjernvarmeværk. Spar penge på fjernvarme - vi fortæller dig hvordan. Der er nemlig ingen grund til at lade være.

Derfor betaler du for meget til din fjernvarme

Vidste du godt, at mange fjernvarmeværker sender strafafgifter til deres kunder? Det gør de, når kunden sender for varmt vand retur til fjernvarmeværket. Der er nemlig kun dig som kunde til at betale for den ekstra udgift til produktion og distribution af fjernvarmen. Udgiften opstår, hvis den gennemsnitlige afkøling på fjernvarmevandet ikke lever op til de grader, som din lokale leverandør kræver.
 
Hvis der er for høj temperatur på det fjernvarmevand, som kommer retur til fjernvarmeværket, er det lig med et forhøjet forbrug. Dermed er det en yderligere omkostning til dig som forbruger.
 
Så sagt på en anden måde:
 
Du bliver altså straffet med en afgift fra fjernvarmeværket, hvis du ikke har indstillet dit fjernvarmeanlæg rigtigt. OG du betaler oven i købet for at varme vand op, som du faktisk ikke bruger til noget. Det er da lidt fjollet!
 
Hvis du ikke ønsker at bruge unødvenlige penge på din fjernvarme, så kan VVSPlus hjælpe dig.
 

Spar penge på fjernvarme med et gør-det-selv-tjek

Årsagen til dårlig afkøling på dit fjernvarmeanlæg skyldes typisk et forkert brug af varmeinstallationen. Det kan også være en forkert regulering af det varme brugsvand. For at afhjælpe disse problemer kan en gennemgang af fjernvarmeanlægget og husets varmeinstallationer være en god ide. Her kan man nemlig finde frem til årsagen til den dårlige afkøling på fjernvarmeanlægget.
 
Afkølingen er forskellen mellem fremløbs- og returtemperaturen. På årsbasis skal forskellen typisk være på omkring 34°C eller højere. Jo større temperaturforskel der er, jo bedre er udnyttelsen af fjernvarmevandet.
 
Det kan være en god ide at aflæse din måler med jævne mellemrum og notere det fx i en kontrolbog. Så kan du hele tiden følge forbruget nøje. Så kan du minimere risikoen for, at der ikke kommer store overraskelser på fjernvarmeregningen.
 
Du kan med fordel indhente information hos dit lokale fjernevarmeanlæg om, hvilken returvarme de kræver. Det kan nemlig variere fra sted til sted. Oftest står sådan information på anlæggets hjemmeside.


Tips til bedre afkøling af dit returvand

 

  • Sørg for at huset har en jævn opvarmning
  • Luk for alle radiatorventiler, når der luftes ud
  • Dæk ikke radiatorerne med møbler og gardiner
  • Lad være med at tørre tøj på radiatorerne
  • Det varme vand i vandhanerne må ikke være over 56° C
  • Overvej at udskifte dine gamle radiatorventiler til nogle nye termostatstyrede radiatorventiler, fx DANFOSS' SMARTE APP-STYREDE TERMOSTATER
  • Rensning af varmeveksler
  • Rensning af varmtvandsbeholder
  • Montering af varmestyring med udeføler

Har du brug for hjælp til at undersøge, om dit fjernevarmeanlæg er skyld i din høje regning fra fjernvarmeværket? Så kan du altid kontakte VVSPlus på 70122021 eller booke en af vores håndværkere på timebasis online lige HER. Vores håndværkere kan komme ud og lave et servicetjek på dit anlæg, og måske er der mange penge at spare hjemme hos dig. Du booker selv tiden for håndværkerbesøget direkte i vores kalender. Nemmere bliver det ikke at finde en tid, som passer lige netop dig.

Relaterede artikler