UNDGÅ FROST I DINE RØR

SÅDAN UNDGÅR DU FROST I DINE RØR - OG GØR SOMMERHUSET VINTERKLAR
Frost i rør - Sådan undgår du det - VVSPlus

UNDGÅ FROST I DINE RØR

SÅDAN UNDGÅR DU FROST I DINE RØR - OG GØR SOMMERHUSET VINTERKLAR

SÅDAN UNDGÅR DU FROST I DINE RØR - OG GØR SOMMERHUSET VINTERKLAR

Når sommeren er ved vejs ende, og efteråret banker på døren, er det tid til at gøre både hus og sommerhus vinterklar. Det er sikkert med blandede følelser, at du skal lukke dit sommerhus ned for sæsonen. Med en simpel indsats kan du gå efteråret og vinteren i møde med ro i maven. Med lidt god forberedelse kan du bl.a. undgå frost i rør og ubudne gæster over vinteren. Dermed kan du vende tilbage til sommerhuset til næste år. Læs med her under, hvordan du undgår at få frost i dine rør.
 

1. Gå en tur rundt om huset:

  • Fjern nedfaldne blade, grannåle mm. fra tagrenderne, så der er plads til afløb fra regn og sne i løbet af vinteren.
  • Sæt dine havemøbler i læ for vinteren, hvis du har plads til det, enten fx i dit drivhus eller skur. Har du ikke pladsen, kan du med fordel investere i en presenning, som kan dække dine havemøbler af for den værste regn, blæst og sne. Harald Nyborg har her nogle gode bud på løsninger til både parasollen, havebordet og solvognen.
  • Se efter i haven, om der er træer eller buske, som bør fældes, for at minimere risikoen for skade på dit eller naboens hus ved en eventuel efterårsstorm.


2. Slip for ubudne gæster i sommerhuset:

Hvis det er planen, at dit sommerhus skal stå tomt over hele vinteren, kan du med en lille indsats mindske risikoen for at få besøg af ubudne gæster.
 
  • Sørg for at få taget alle dine værdigenstande med dig hjem, eller lås dem inde.
  • Lad gardiner være trukket fra, så du viser, at der ikke er noget at komme efter.
  • Sæt en lås på havelågen eller opsæt en kæde i indkørslen, så uvedkommende ikke kan køre helt op til huset, hvilket kan besværliggøre et ’besøg’.


3. Luft godt ud:

Inden du forlader dit sommerhus, skal du sørge for at lufte godt ud. Lad endelig de indvendige døre stå åbne, så der kommer en naturlig ventilation i huset. Du kan med fordel investere i fugtfjerner, som er en forholdsvis billig og nem løsning, der kan mindske risikoen for et dårligt indeklima ved at holde luftfugtigheden nede over vinteren.


4. Undgå frostskader i sommerhuset og frost i dine rør:

  • Tøm rørene og varmtvandsbeholderen for vand
  • Afmonter brusebatteriet
  • Tøm toilettet for vand og påfyld lidt sprinklervæske


Tøm rørene for vand - og undgå frost i rør

Se med i videoen her under, hvor vores gode kollega, Max, viser, hvordan du tømmer rørene for vand og undgår frost i rør med simple tricks. Du kan nemlig med fordel afmontere brusebatteriet, tømme toilettet og fylde det med sprinklervæske. Netop for at undgå frost i dine rør.
HUSK! For at helgardere dig mod frost i dine rør kan du efterfølgende tømme hele din vandinstallation for vand. Det kan du fx gøre via tapstederne, som oftest er installeret i sommerhuse. Så vil du minimere risikoen for frostsprængte rør.
 
Så i stedet for at vende tilbage til sommerhuset for at udbedre skader på rør, kan du med ovenstående forberedelser trygt og sikkert vende tilbage til dit sommerhus næste sæson.
 
Har du brug for hjælp til at afmontere dit brusebatteri, eller er du i tvivl om, hvordan du tømmer dine rør for vand, så du undgår, at de får frost? Så kontakt VVSPlus på 70 12 21 10 eller BOOK EN HÅNDVÆRKER ONLINE LIGE HER. Vi vil rigtig gerne hjælpe dig med at gøre dine rør vinterklar.

Relaterede artikler